ÚLTIMES NOTICIES

jueves, 27 de septiembre de 2007

"Contact"

Ja que demà partim cap a la IV Trobada de malabaristes i circ d´Alacant, vuic presentar-vos un dels malabars que més m´han fascinat als últims mesos: el "contact". Bàsicament consisteix en la manipulació fluïda d´objectes amb les mans i la resta del cos. Els objectes més comuns per practicar contact son les boles acríliques o el pal (staff). Nosaltres començàrem, de la mà del mestre Enric, amb la bola de plàstic de 60 o 65 mm, tot i que per a iniciar-se el més recomanable és utilitzar una bola (plàstic preferiblement) de 100, que permiteix una millor manipulació. Existeixen 3 tipus de tècniques o modalitats de "contact": el body rolling, que es la manipulació d´una o dues esferes amb les mans, els braços i el cos sense llançar la bola enlaire (el video que teniu dalt és un bon exemple)... Una altra modaliltat seria el palm spinning, que es la manipulació de dues o més esferes en cada má i com a mínim una ha d´estar sempre en moviment (mireu ací i gaudiu)
Finalment trobem la 3ª tècnica, l´isolationism, que crea un efecte òptic de permanència en l´espai mentre les mans es mouen.... crec que, en aquesta ocasió, una imatge val més que mil paraules...Molt prompte m´agradaria treballar en una bona progressió i adequació d´aquest malabar (junt amb la resta), a la nostra programació d´EF. Per començar diria que és un dels malabars més còmodes que hi ha, ja que el podem dur a qualsevol lloc a la butxaca o a la motxilla. A més a mes, personalment trobe que les possibilitats formatives i de treball a partir d´aquest joc malabar son infinites... des del tractament dels continguts de conciencia i esquema corporal (no oblidem que un dels principis es el permantent contacte amb el cos), passant per el treball de les habilitats de manipulació, coordinació viso-motora, expressió corporal i, fins i tot, la elaboració de coreografies.... heu sentit parlar del nostre malabacombat??? Més endavant....

5 comentarios:

Teresa dijo...

Ei, què guai!

Molta sort amb el vostre projecte.

Gonzalo dijo...

Si t´agrada t´invite a que ho proves... Al youtube introduint les paraules "contact juggling" pots veure molts videos (alguns interessants, altres no tant)... Si eres de València pots conseguir les boles a la tenda "Akelarre" al carrer Derechos, junt a la plaça rodona... Un abraç!!

Teresa dijo...

Gràcies, Gonzalo, sí que sóc de València (sóc companya de karate del màquina de Pedro, jeje).

Són molt cares les boles? Ho dic també per la possibil·litat de treballar amb xiquets i tot això (tot i que primer hauré de provar jo per veure si sóc capaç de fer-hi alguna cosa...).

Hi ha algun vídeo interessant on s'hi expliquen progressions per començar?

Gonzalo dijo...

Ok teresa!! Les boles tenen un preu que oscil·la entre els 6/7 € les més xicotetes de plàstic, els 12/13 € les grans de plàstic (més recomanables per a iniciació) fins els 30 i pico € de l´acrílica de 65 mm o els 50/60 € de l´acrílica gran (com la del xic del video que està sentat). Pots consultar també preus per internet (www.galaxiamalabares.com). Per tal de començar amb la pràctica introdueix les paraules "contact lesson" al youtube. Eixiran videos d´un tipet amb gorreta amb cara de "listillo" però que explica els moviments bàsics d´allò més bé... Tingues paciència al principi jejeje, bona sort i... Fins prompte!!

Teresa dijo...

Capito! Moltes gràcies. Li pegaré una ullada.

Fins aviat. Una abraçada